Een kersvers 2019 ligt voor ons. Wij van hologram huren kijken vooruit en brengen u de top tien holografische trends voor het jaar 2019.

Wat is een hologram?

Bij een hologram wordt, door middel van tweedimensionale lichtprojectie, een object weergegeven. Het menselijk brein is gewend om de wereld in drie dimensies te zien, hierdoor wordt de illusie van een 3D object gewekt.

1. Hologrammen op beurs presentaties

Het overgrote deel van de mensen zal in 2019 een of meerdere keren een hologram tegenkomen op een beurs. We merken dat de hologrammen die wij verhuren erg in trek zijn om op te vallen op de beurs en op deze manier meer potentiële klanten aan te spreken.

 

2. Innovatie tijdens optreden van de ceo

Een toespraak van de ceo is niet voor niets, dit is het moment waarop veel collega’s bij elkaar zijn maar niet in alle gevallen past dit in de drukke agenda van de ceo. Wij denken dat er steeds meer installaties gaan komen waarbij de bestuurder of spreker op innovatieve wijze het podium kan beklimmen en zijn publiek als hologram toespreken.

 

3. Holografische kunst op licht festivals

Aan het einde van het jaar als het al vroeg in de avond begint te schemeren kent Nederland steeds meer licht festivals waar ook steeds meer publiek op afkomt. Wees dit jaar dan ook niet verrast als er bij het Amsterdam Light Festival, Glow Eindhoven of Luna Light in Leeuwarden ook holografische kunstinstallaties te zien zijn. Waarbij de hologrammen extra goed tot hun recht komen in het donker.

 

4. Interactieve hologrammen

In 2019 zullen meer hologrammen zichtbaar zijn, dat is een feit. Daarnaast is er altijd een groep mensen welke nog een stap verder vooruit willen lopen om interactie aan de hologram te koppelen. Een voorbeeld is de lookingglass gekoppeld aan een leap motion zie voorbeeld:

5. Een holografische maquette vertonen bij makelaars

Bij sommige makelaars kantoren of bouwgiganten is een maquette van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk niet weg te denken. Maar ook hierin is ruimte voor vernieuwing, naast bijvoorbeeld gebruik te maken van virtual/augmented reality is maquettes vertonen via hologrammen helemaal geen gek idee. Wij denken de volgende opties te gaan tegenkomen:

    • Interactieve maquettes welke kunnen veranderen als input van de gebruiker toegevoegd wordt. Bijvoorbeeld om het verschil te laten zien als het park vervangen wordt door een flatten complex.
    • Of een vaste opstelling voor de holografische maquette waarbij meerdere verschillende projecten getoond kunnen worden door telkens een andere hologram te laten zien.

 

6. Entertainment doeleinden in musea

Voor musea is een breed scala van toepassingen te bedenken hoe hologrammen ingezet kunnen worden. Vertoon reconstructies, laat zien hoe moleculen samen komen of laat kinderen zelf als hologram tevoorschijn komen. Afhankelijk van de focus van het museum kan een toepassing bedacht worden.

 

7. PR & Marketing

Er zijn al enkele modeshows geweest waarbij hologrammen over de catwalk liepen, wij sluiten niet uit dat dit meer voorbij zal komen. Dit zal komend jaar verder getrokken worden naar hologrammen in de winkel (etalages). Daarnaast sluiten wij niet uit dat reclamebureaus marketingconcepten zullen bedenken waarbij gebruik gemaakt wordt van hologrammen.

 

8. Hologrammen en trendwatching

Een grote kans dat de toepassing van hologrammen weer vaker genoemd zal worden tijdens trendwatching presentaties. Alleen waarom wordt de presentatie over de toekomst niet gegeven door een hologram? Een kleine spoiler: achter de schermen zijn we bezig met een hologram trendwatching presentatie welke te boeken gaat worden.

 

9. Entertainment voorafgaand aan sport evenementen

Voor sportwedstrijden zijn er vaak verschillende acts met cheerleaders en mascottes om het publiek op te warmen voor de wedstrijd. In Amerika wordt voorafgaand aan ice hockey wedstrijden gebruik gemaakt van projection mapping. Maar dit kan ook aangevuld worden met holografische acts. De mogelijkheden van je fantasie zijn de enige beperking.

 

10. Vervanging computerschermen of toetsenborden

Als laatste willen we kort het puntje van praktische/functionele hologrammen benoemen. Dit is de richting waarin fysieke objecten vervangen worden door lichtprojectie en het gat opvangen tussen individuele AR toepassingen en gebruikerstoepassingen/-omgevingen voor meerdere personen. Ook het inzetten van hologrammen in de zorg om visueler de uitleg over te brengen zal vaker ingezet worden.

 

Wij hebben meerdere ideeën en middelen om de verschillende holografische toepassingen uit te voeren. Wilt u samenwerken om zelf het effect van een hologram te ervaren? Neem dan contact met ons op. 

Alje Hoving

www.hologram-huren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *