Hoe kan het dat de hologram 3D lijkt, terwijl er geen stereo 3D content op gezet wordt? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Daarnaast luidt de vraag wel eens waarom de prachtige bedrijfsvideo die laatst gemaakt is niet geschikt is om een hologram af te spelen. In deze blog geven wij antwoord op deze vragen. Heeft u daarnaast nog vragen over de werking van onze hologrammen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Prachtig zwevende 3D content

Een hologram is perfect voor het weergeven van mooie content die bij uw bedrijf aansluit. Deze content lijkt bij een hologram dan ook echt 3D welke door het snel ronddraaien van de led fans ook nog eens in de lucht lijken te zweven. Dit komt doordat de achtergrond van onze hologrammen niet zichtbaar is. Wanneer dezelfde holografische content op een tv scherm wordt vertoond is er dus geen 3D effect meer zichtbaar. De vensters van het tv scherm en het ontbreken van een doorkijk mogelijkheid heffen de 3D-illusie op. Het maakt hierbij niet uit of de content daadwerkelijk 3D is of dat er gekozen wordt voor 2D beelden. 2D beelden kunnen namelijk optisch 3D lijken door bewegingen en diepte in de animatie te verwerken.

Wanneer kan je beter een hologram in zetten

Om het maximale uit een hologram te halen is het beste om te werken met ‘simpele’ animaties met diepte erin. Wanneer de content veel details bevat of een bedrijfsfilm getoond moet worden dan is het beter om voor een tv scherm te kiezen. De resolutie hiervan is een stuk hoger en bedrijfsfilms komen op een hologram niet goed tot hun recht.

Wilt u iets wat de aandacht trekt, dan is de hologram uitermate geschikt. Neem hiervoor contact op om een demo te krijgen met uw eigen content.

Alje Hoving

www.hologram-huren.nl